Hoe vind je een geschikt skigebied en betaalbare skipas?

Veel wintersporters gaan naar een skigebied waar ze al eerder zijn geweest. Of wat de ‘populairste’ gebieden zijn. Je mist hierdoor veel andere mooie én goedkopere skigebieden.

Kijk verder dan je ski lang is

Wat zijn je wensen? Wil je het maximale aan kilometers, après-ski, etc, dan kom je al snel bij de grootste bekende gebieden, zoals een Skiwelt, Val Thorens of Ski Arlberg. Goede skigebieden, maar dit zijn ook de drukste én duurste, een week skipas kost ca € 300 p.p. betaald. Heb je dit allemaal wel nodig?
Je kunt ook voor ca € 220 p.p. naar een ander skigebied, wat leuke après-ski heeft en gewoon voldoende groot is. Of een gebied dat wel heel groot is, maar juist minder uitgebreide après-ski, bijvoorbeeld als je vaak in je accommodatie zit? Of juist het skigebied dat voor een familie met kinderen betaalbaar is, wel groot genoeg, niet te ver rijden en met een leuk kinderland en oefenweide?

Grote prijsverschillen in de skipas

Uit ons onderzoek blijkt dat er grote prijsverschillen zijn in skipassen tussen vergelijkbare skigebieden. De kosten van een skipas zijn ca 25% van je totale wintersport, goed om even bij stil te staan dus.
Een simpele vergelijking zoals “de prijs van een 6-daagse skipas” gaat niet op. De skipas prijs is namelijk afhankelijk van je leeftijd én ski-datum, want skigebieden gebruiken andere grenzen voor hoog- en laagseizoen en leeftijdskortingen. Daarom kun je in ons overzicht alle skigebieden vergelijken op eigenschappen én skipas prijs. Vind de voordeligste skipas bij jouw skigebied wensen!

Voorkom wachtrijen en gedoe – boek je skipas online

Ook zo’n hekel aan wachtrijen bij de kassa de eerste dag? Goed nieuws, je kunt steeds vaker online een skipas kopen (hier kun je in onze zoekmachine ook op filteren). Op de detailpagina van het skigebied vind je de link om online te bestellen. Makkelijk toch? Je krijgt je skipas thuis gestuurd en bespaart zo een hoop tijd ter plekke. Tijd die je beter kunt gebruiken voor het passen van goed ski- of snowboard materiaal, lekker in de zon zitten of alvast een eerste afdaling!

Bekijk de (piste)kaart

Weet wat je kunt verwachten, bekijk vooraf  de pistekaart. Deze is te vinden op de detailpagina, door te klikken op “bekijk pistekaart“. Soms bestaat een skigebied uit meerdere deelgebieden, allemaal toegankelijk met dezelfde skipas en onderdeel van het totaal. Als de deelgebieden niet direct met elkaar verbonden zijn via een piste of lift, dan moet je met de auto of skibus.
Bekijk het skigebied ook eens op Google Maps. Dit geeft je een realistischer beeld. Denk aan Noord-hellingen (minder zon, langer goede sneeuw) en Zuid-hellingen (meer zon, minder lang goede sneeuw). Of hoe bergen en pistes ten opzichte van elkaar liggen.

Een goede accommodatie

Booking.com heeft het grootste aanbod aan accommodaties, van goedkoper tot luxe. Een paar tips:
Bekijk altijd de kaart: de afstand tot andere locaties zoals “ski lift” of “centrum” is vaak een standaard of hemelsbrede berekening. Die houdt geen rekening met de werkelijke weg (of voetpad), of hoe steil het is. Dat kan veel uitmaken in de bergen.
Bekijk de (slaap)kamer info: bij appartementen wordt er vaak gerekend met 2 personen die in de woonkamer slapen, door een bedbank om te bouwen tot bed. Wil je dit niet, houdt er dan rekening mee dat je een accommodatie zoekt die voor +2 personen geschikt is, zodat iedereen een echte slaapkamer heeft. Het aantal ‘slaapkamers’ zegt niet alles. Vooral in Frankrijk werken ze vaak met ‘maisonnettes’, ‘vides’ en ‘cabines’. Allemaal termen voor een ruimte die geen echte slaapkamer is, maar bijvoorbeeld in de gang of langs de trap, soms afgesloten met een deur of gordijn en vaak zonder raam.
Bekijk de foto’s: aan de foto’s kun je zien of het een oude of nieuwe accommodatie is. Vaak krijg je ook al een indruk of het schoon en netjes is.

 

 

Skipas aanbiedingen ontvangen?