Reisverzekering Wintersport

Als je op wintersport gaat is een goede reisverzekering belangrijk. Ook als je zelf voorzichtig en ervaren bent, er kan altijd wat gebeuren.

Wintersport dekking

Niet alle reisverzekeringen hebben een wintersport dekking, maar dat is wel belangrijk. Een ongeluk tijdens de wintersport betekent vaak hogere medische kosten dan de basis Nederlandse zorgverzekering vergoedt. Bijvoorbeeld een helikopter- of gipsvlucht. Soms ben je ook verzekerd als je off-piste gaat, maar dat hangt af van de voorwaarden. Kijk dit goed na, wat voor jou van toepassing is. Daarnaast is met een wintersport module beschadiging van je materiaal vaak ook gedekt. TIP: een skislot om je materiaal te beveiligen is altijd aan te raden. Dit kan veel geld en gedoe besparen.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering

Kortlopend is uiteraard iets goedkoper en kan handig zijn voor één vakantie. Een doorlopende verzekering is het hele jaar geldig. De keuze hangt af van hoe vaak je op vakantie gaat (ook los van wintersport) en wat voor soort vakanties. Meestal wordt gekozen voor een doorlopende reisverzekering met wintersport dekking. Deze heb je al vanaf ca € 25,- euro per jaar.

Klik op een van de logo’s om direct je reisverzekering af te sluiten:

Skipas aanbiedingen ontvangen?