Uitleg unieke zoekmogelijkheden

We bieden veel mogelijkheden en filters om skigebieden te vergelijken. Hieronder vind je een overzicht. Er zijn ook tooltips (?) waar je met de muis overheen kunt bewegen voor meer info.

Reisgezelschap opties:

1e skidag
De datum van je eerste skidag (meestal de dag na je aankomst-dag).

Dagen
Aantal dagen dat je een skipas nodig hebt. Je kunt hier ook “minder ski-dagen” aanvinken. Bijvoorbeeld als je een skipas wilt voor 5 dagen skiën tijdens een 7-daags verblijf.

Personen
Aantal personen van je reisgezelschap. Klik op de “+” en “-” om het aantal personen aan te passen. LET OP: Vul alle geboortedata in voor een exacte prijsberekening en voordeel. Elk skigebied heeft andere prijzen afhankelijk van leeftijd en vakantie datum. Wij berekenen het voor je!

Extra filters:

Landen
Selecteer de landen waarvan je skigebieden wilt zien (Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Duitsland). Meerdere mogelijk.

Totale pistes (km)
Sleep de balk om te kiezen hoeveel kilometers piste je minimaal/maximaal wilt hebben.

Piste verdeling
Geeft de verhouding aan tussen het aantal blauwe, rode en zwarte pistes van het skigebied.

Afstand vanaf Utrecht
De afstand in kilometers gemeten vanaf Utrecht naar het hoofd-dorp van het skigebied.

Sneeuwzekerheid
Hoe sneeuwzeker is het skigebied? Hierbij kijken we o.a. naar de hoogte, sneeuwkanonnen voorzieningen, ligging van de hellingen t.o.v. de zon en weer patronen. Heel goed / Goed / Matig.

Hoogste punt
Hoogste punt in meters, bereikbaar per lift en vanaf waar je naar beneden kunt via de piste. Dit geeft een indicatie van de sneeuwzekerheid en verwachting van echte sneeuw.

Off-Piste mogelijkheden
Hoe goed zijn de off-piste mogelijkheden? Hierbij kijken we o.a. naar off-piste terrein, ski routes en sneeuwkwaliteit. Heel goed / Goed / Matig.

Geschikt voor beginners
Is het skigebied geschikt voor beginners? Hierbij kijken we o.a. naar het aantal en soort eenvoudige pistes en de verbinding hiertussen. Ja / Nee

Geschikt voor gevorderden
Is het skigebied geschikt voor gevorderden? Hierbij kijken we o.a. naar het aantal en soort eenvoudige pistes en de verbinding hiertussen. Ja / Nee

Kindvriendelijk
Is het skigebied kindvriendelijk? Hierbij kijken we o.a. faciliteiten voor kinderen zoals “kinderlanden” en kindvriendelijke skischolen. Goed / gemiddeld / matig.

Après-Ski
Is er levendige après-ski? Hierbij kijken we o.a. naar het aantal en soort après-ski mogelijkheden en de sfeer. Goed / gemiddeld / matig.

Dalafdaling mogelijk
Is er een dalafdaling? Kun je naar het dorp beneden terug skiën/snowboarden, of moet je met de lift terug? Ja / Nee

Skipas aanbiedingen ontvangen?